Σόλωνος 113, Αθήνα  info@podoclinic.gr  6937 705 875

Κάλοι στα πόδια: 3 λύσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση. - Podoclinic

Κάλοι στα πόδια: 3 λύσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση.

Οι κάλοι στα πόδια αποτελούν μία πάθηση που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ενεργοί άνθρωποι. Για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας, χρειάζεται να είμαστε συνεχώς σε κίνηση. Το περπάτημα ασκεί τριβή και πίεση στα πόδια μας, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, κάλους και σκληρύνσεις στο δέρμα τους. Αυτή η καθημερινή τριβή των ποδιών μέσα σε ακατάλληλα παπούτσια, δηλαδή μη ανατομικά, αποτελεί και την βασική αιτία δημιουργίας κάλων.
Οι κάλοι εμφανίζονται συνήθως στο πέλμα ή κάτω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τα συμπτώματά τους περιλαμβάνουν οίδημα γύρω από το σημείο, καθώς και πόνο κατά την διάρκεια της βάδισης. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η αισθητική πλευρά του προβλήματος. Ποια γυναίκα αισθάνεται αυτοπεποίθηση για να φορέσει ανοιχτά καλοκαιρινά παπούτσια, όταν αντιμετωπίζει κάλους;
Αν λοιπόν σας ταλαιπωρούν κάλοι στα πόδια, σας προτείνουμε τις 3 πιο αποτελεσματικές λύσεις για αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη.
1. Ανατομικά παπούτσια
Ο σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε κάλους και σκληρύνσεις, είναι να αντιμετωπίσετε την καθημερινή τριβή που δέχονται τα πόδια σας. Πώς όμως θα το καταφέρετε; Φυσικά, φορώντας τα σωστά παπούτσια. Τα ανατομικά υποδήματα προλαμβάνουν αποτελεσματικά την δημιουργία κάλων, προστατεύοντας την υγεία των ποδιών σας σε κάθε βήμα. Σχεδιασμένα για να εφαρμόζουν τέλεια στα πόδια, απορροφούν την τριβή και την πίεση..
2. Εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι
Η ανατομία κάθε πέλματος είναι ξεχωριστή! Γιατί να μην είναι και τα παπούτσια μας; Αν γυμνάζεστε, αν περπατάτε πολύ ή αν το επάγγελμά σας απαιτεί ορθοστασία, τότε κλείστε το δικό σας ραντεβού για πελματογράφημα. Αυτή η ειδική εξέταση θα εντοπίσει σε πρώτη φάση όλες τις ανατομικές και λειτουργικές δυσλειτουργίες του πέλματος. Στη συνέχεια, με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, θα κατασκευαστούν εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι, αποκλειστικά πάνω στις ανάγκες των πελμάτων σας. Έτσι, θα αντιμετωπίσετε τους κάλους και την κούραση στα πόδια, κερδίζοντας σωστή στήριξη στο σώμα σας, κάθε στιγμή.
3. Κάλοι στα πόδια και αντιμετώπιση από ποδολόγο
Οι κάλοι στα πόδια αποτελούν μία πάθηση που αντιμετωπίζεται πλήρως από τον εξειδικευμένο Ποδολόγο. Αφού πρώτα διαγνώσει την αιτία του προβλήματος, θα σας προτείνει την κατάλληλη λύση για την αντιμετώπισή του. Η θεραπεία πραγματοποιείται με απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής, προς αποφυγή τραυματισμών και μολύνσεων.
Σας ταλαιπωρούν κάλοι στα πόδια; Κλείστε ραντεβού τώρα.

LEAVE A REPLY

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλείστε Ραντεβού