Σόλωνος 113, Αθήνα  info@podoclinic.gr  6937 705 875

Μύκητες νυχιών: η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. - Podoclinic

Μύκητες νυχιών: η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.

Οι μύκητες νυχιών ή ονυχομυκητίαση αποτελούν μία πολύ συχνή λοίμωξη που προσβάλλει συνήθως τα νύχια των ποδιών. Σε πρώτο στάδιο, οι μύκητες προκαλούν την αλλαγή του χρώματός του νυχιού. Στη συνέχεια, αλλοιώνουν την υφή, το πάχος και την ποιότητα του, μέχρι που γίνεται εύθραυστο και σπάει. Αν το φαινόμενο δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε οι μύκητες ενδέχεται να εξαπλωθούν και στα υπόλοιπα νύχια.
Πώς να τους αποφύγουμε αποτελεσματικά
Η μετάδοσή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από άνθρωπο σε άνθρωπο είτε από ζώο σε άνθρωπο. Επίσης, οι μύκητες νυχιών μπορούν να μεταδοθούν από την άμμο, το έδαφος ή από μολυσμένες πετσέτες. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα πόδια και τα χέρια μας όταν ερχόμαστε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες. Πως όμως θα το καταφέρουμε; Εντοπίζοντας τις εστίες μίας πιθανής μόλυνσης και εφαρμόζοντας βασικούς κανόνες υγιεινής τους οποίους και σας παρουσιάζουμε.
1. Πλένουμε συχνά τα χέρια μας, ειδικά μετά από επαφή με επιφάνειες αμφιβόλου καθαριότητας
2. Χρησιμοποιούμε πάντα δικές μας πετσέτες και όχι τρίτων
3. Φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα
4. Αποφεύγουμε την επαφή με αδέσποτα ζώα που δεν έχουν εμβολιαστεί
5. Δεν περπατάμε ποτέ ξυπόλυτοι σε επιφάνειες με υγρασία όπως: δημόσια ντουζ, ντουζ γυμναστηρίων και πισίνες
6. Στην παραλία, αντικαθιστούμε τις πετσέτες με ψάθες
7. Αποφεύγουμε τις μπότες, γιατί αυξάνουν την θερμοκρασία και την υγρασία στα πόδια μας, ευνοώντας τους μύκητες νυχιών και την ανάπτυξή τους.
8. Προστατεύουμε τα πόδια και τα νύχια μας με κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Αποτελούν την καλύτερη λύση για την αποφυγή βακτηριδίων και δυσάρεστων οσμών.
9. Περιποιούμαστε τα νύχια μας μόνο σε καταστήματα που εφαρμόζουν πλήρως όλους τους κανόνες υγιεινής. Φροντίζουμε ώστε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα πόδια μας να είναι αποστειρωμένα.
Οι μύκητες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τον ειδικό ποδολόγο
Με την εφαρμογή των παραπάνω κανόνων υγιεινής, εξασφαλίζουμε την βασική προστασία μας από τις βασικές εστίες μόλυνσης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουμε ότι κάποια στιγμή δε θα προσβληθούμε από μύκητες νυχιών.
Σε περίπτωση λοιπόν που εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφτούμε άμεσα τον ποδολόγο μας. Ανάλογα με την περίπτωση, θα μας προτείνει την κατάλληλη λύση, θεραπεύοντας και προστατεύοντας τα νύχια μας από υποτροπιάζουσες ονυχομυκητιάσεις.

LEAVE A REPLY

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλείστε Ραντεβού