Σόλωνος 113, Αθήνα  info@podoclinic.gr  6937 705 875

Πώς να κόβετε τα νύχια για να αποφεύγετε την είσφρυση όνυχος - Podoclinic

Πώς να κόβετε τα νύχια για να αποφεύγετε την είσφρυση όνυχος

Γνωρίζοντας πώς να κόβετε τα νύχια σας σωστά, μία συνήθεια που θα πρέπει να μάθετε να κάνετε καλά, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την καλή σας υγεία, την υγιεινή, και φυσικά, την ομορφιά σας. Τα μακριά νύχια δεν είναι ούτε υγιεινά ούτε ελκυστικά. Όχι μόνο επειδή μαζεύουν βρομιά και βακτήρια, αλλά επειδή μπορεί να οδηγήσουν σε είσφρυση όνυχος. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και να οδηγήσει σε υπερβολικό πόνο.

Η διατήρηση των νυχιών σε ένα σωστό μήκος συμβάλλει στην υγεία σας, κατ’ επέκταση και στη φυσική ομορφιά των χεριών και των ποδιών σας. Επίσης, θα αποφύγετε πιθανές μελλοντικές επιπλοκές οι οποίες μπορούν να είναι επώδυνες.

Πώς να κόβετε τα νύχια των ποδιών σας.
Κόψτε προσεκτικά τα νύχια των ποδιών σας καθώς η είσφρυση όνυχος είναι πιο συχνή σε αυτά.
Χρησιμοποιήστε έναν ίσιο νυχοκόπτη για να τα κόψετε καθώς τα νύχια θα πρέπει να είναι τετράγωνα. Προσπαθήστε να μην αφήσετε γωνίες. Επίσης σημαντικό είναι να αφήσετε μια μικρή απόσταση ανάμεσα στο κόψιμο και τα δάχτυλα για να τα προστατεύσετε.
Τέλος, λιμάρετε ήπια τα νύχια σας προσπαθώντας όσο μπορείτε να διατηρήσετε το τετράγωνο σχήμα.

Πώς να αποτρέψετε την είσφρυση όνυχος
Η είσφρυση όνυχος είναι συνήθως αποτέλεσμα του λανθασμένου τρόπου που κόβετε τα νύχια σας, ή προκαλείται εξαιτίας της χρήσης στενών ή μυτερών παπουτσιών, και λόγω γενετικών παραγόντων.

Είναι απαραίτητο να επιδιορθώσετε την είσφρυση όνυχος το συντομότερο δυνατόν καθώς μπορεί να γίνει επώδυνο πρόβλημα και τότε θα κιχρειαστεί μικροχειρουργική επέμβαση με την μερική αφαίρεση του νυχιού που εισφραίνει για την αποκατάστασή της.

Πώς να κόβετε τα νύχια σας για να αποφύγετε την είσφρυση όνυχος
Συνήθως μπορείτε να αποτρέψετε την είσφρυση όνυχος έχοντας υγιεινές καθημερινές συνήθειες περιποίησης. Δείτε τις συστάσεις που ακολουθούν ακόμη και αν έχετε ήδη λύσει το πρόβλημα με κάποια προηγούμενη είσφρυση όνυχος:

Να κόβετε συχνά τα νύχια σας.
Να αποφεύγετε τη χρήση στενών και μυτερών παπουτσιών.
Να συμβουλευτείτε ειδικό Ποδολόγο αν δε μπορέσετε να κόψετε σωστά τα νύχια σας.

LEAVE A REPLY

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλείστε Ραντεβού